Frederikshavn Gøteborg

Bestil færgebilletter her

Frederikshavn

Frederikshavn har et indbyggertal på ca. 24.000 og er et vigtigt trafik-knudepunkt med færgeforbindelser til Sverige og Norge. Frederikshavn er kendt for fiskeri og sin industrielle havne.

Frederikshavns ældste bygning “Fiskerklyngen”, er oprindeligt fra midten af ​​1600-tallet. Virksomheder i Frederikshavn-området omfatter MAN / BW Alpha, Martin og Flådestation Frederikshavn, som er hjem-havn for skoleskibet Danmark, den nationale isbrydere, og Kongeskibet Dannebrog.

Frederikshavn har, ligesom resten af ​​Nordjylland, været hårdt ramt af arbejdsløshed. Byens største arbejdsplads “skibsværftet Danyard” blev lukket ved udgangen af 1990. Dette resulterede i mere end 2.000 medarbejdere uden job. I løbet af sommeren 2008 faldt antallet af ledige, ligesom resten af ​​Danmark, til et minimum rekordlavt niveau på omkring 2%.

Frederikshavn er i øjeblikket i gang med en grøn proces med foukus på udbyggelse af vedvarende energikilder til elektricitet, herunder transport og biler. Processen forventes at være afsluttet i 2015.

Blandt Frederikshavns seværdigheder finder man:

  • The Palm Beach. En strand med 100 palmer plantet af den lokale kommune.
  • Bangsbo Museum
  • Frederikshavn Kunstmuseum (Frederikshavn Kunstmuseum)
  • Frederikshavn Værft Historical Society (Værftshistorisk Selskab Frederikshavn)
  • Tordenskiold Festival, fejret siden 1998.
  • Belysning Festival hver anden festival.

Seværdigheder, kultur og shopping i Frederikshavn centrum

Frederikshavn er en smuk by, hvor du nemt kan komme rundt i centrum på gå-ben eller en af de mange gratis by-cykler. På gå-gaden finder du en lang række hyggelige butikker. Hvis du leder efter møbler eller brugskunst- og indretningsbutikker, så skal du tjekke den nordlige del af Danmarksgade, alt imens Søndergade har flere interessante og hyggelige specialforretninger med fisk, ost og andre madvarer af høj kvalitet.

Hvad er der at se i Frederikshavn centrum?
Frederikshavns ældste bydel hedder Fiskerklyngen. Oprindeligt er bebyggelsen fra 1568, men de nuværende huse er fra 1800 og frem. Gaderne omkring Fiskerklyngen er brostensbelagte og bestemt værd at se.

Krudttårnet blev bygget i den sidste del af 1600-tallet. Det vejer hele 4.500 ton og blev i 1974-1975 faktisk flyttet 270 meter i ét stykke. I indgangsetagen af Krudttårnet finder man en udstilling om havnens udvikling, i andet stokværk fortælles historien om en af Frederikshavns smukke strande (Fladstrand), og øverst oppe finder man kanondækket, hvor man kan se forskellig slags artilleri.

Der findes også flere gallerier og udstillinger af kunsthåndværk rundt om i Frederikshavn, hvor du kan se danske malerier, keramik og fremragende glaskunst. Frederikshavn har faktisk også et lille niché-museum for kunst på papir som f.eks. illustrationer til bøger og magasiner.

Der er masser at se for børn i og omkring Frederikshavn
Frederikshavn huser legeparken FunHouse med et areal på over 1500 m2 indrettet kun til børn og barnlige sjæle med pool-område, hoppeborg, klatreanlæg, rutsjebaner og meget mere.

Skal det hele helst handle om vand og pjasken, så kan man tage en tur i et af Frederikshanvs to badelande “Frederikshavn svømmehal og badeland ” eller “The Reef Resort” anbefales på det kraftigste.

Smag den lokale ret
Bliver du sulten så kan du bestille egnsretten, som er en såkaldt “En Frederikshavner”. Retten serveres på de fleste af Frederikshavns restauranter og består af en stor og helstegt rødspætte med hvide kartofler, brunet smør, tyttebærsyltetøj og evt. agurkesalat. Du kan også sagtens bestille noget andet på en af de mange caféer eller restauranter, som tilbyder noget til enhver smag.

Hvad kan du se i området omkring Frederikshavn?

Palmestranden i den nordlige del af Frederikshavn er altid et besøg værd. Palmestranden tog form i 2004 og er siden udvidet med flere sorter palmer. I dag er der faktisk over 90 slags palmer på stranden samt en bar, parasoller og beach-volley baner. Du kan besøge Palmestranden fra slutningen af maj og frem til midten af september.

Bangsbo Hovedgård i den sydlige del af Frederikshavn er i dag lokalhistorisk arkiv og musem men bygningen kan dateres hele 650 år tilbage. Selve hovedbygningen er dog noget nyere end laden som stammer helt tilbage fra 1500-tallet. Bangsbo Hovedgård har åbent alle hverdage hele året og i sommerhalvåret også i weekenderne. Naturområdet omkring Bangsbo byder også på voldgrave og parkanlæg samt en botanisk herregårdshave.

Bangsbo dyrepark ligger i et indhegnet område af Bangsbo skovene som er meget store. I det indhegnede område (dyreparken) kan du se fritgående dådyr, krondyr og sikahjorte samt i øvrigt et rigt fugle- og dyreliv. Du kan også vælge at følge en såkaldt “olevelsesrute” igennem Bangsbo skovene, hvor du ser både dyreparken og gravhøje fra Jernalderen. Oplevelsesruten er ca. 8 km lang.

Læs mere om færgeruten frederikshavn-Gøteborg her